• home
 • video
 • pas verschenen

  Mariën: "Alles is heel strikt beveiligd in Sotsji"

  Eefje Willemsen en Hanna Mariën proeven al van de olympische sfeer in Sotsji.

  Eén jaar voor het begin van de Winterspelen in Sotsji staan er enkele test-events op het menu. De Belgische bobsleevrouwen verblijven nu in Sotsji. Hanna Mariën deelt haar eerste ervaringen met Sporza. "De olympische baan is mooi, maar niet technisch", klinkt het.

  "De eerste indrukken zijn positief. Het moet een beetje de Olympische Spelen simuleren", zegt Mariën. "Je ziet wel dat er nog volop gewerkt wordt aan de infrastructuur. We zijn de eerste bewoners van de kamers van het toeristendorp waar we slapen."

  "Alles hier is heel strikt beveiligd, er lopen heel veel veiligheidsagenten rond. We zitten ook vlak bij de villa van Russisch president Vladimir Poetin. Je komt hier nergens zonder een pasje."

  Elfje Willemsen en Hanna Mariën hebben de olympische baan al mogen testen. "Het is een mooie baan, alles is mooi overdekt", zegt remster Mariën.

  "We houden hier nu een trainingskamp en volgende week is er de WB-manche. Sinds maandag dalen we twee keer per dag af. Alles verloopt goed, maar de baan is niet technisch. Of dat een voordeel of een nadeel is voor ons, weet ik niet."

  Waar moet Mariën het komende jaar nog aan werken? "Ik ben wel explosief, maar ik moet nog sterker worden om de slee in gang te duwen. En ik moet ook nog hard werken aan mijn techniek."