• home
 • video
 • pas verschenen

  Maakt Kompany zaterdag al zijn rentree?

  Kompany komt mogelijk alweer in actie tegen Southampton.

  Vincent Kompany maakt mogelijk zaterdag al zijn comeback. De aanvoerder van de nationale ploeg herstelt sneller dan verwacht van zijn kuitblessure.

  Manchester City gaat zaterdagavond op bezoek bij staartploeg Southampton in de Engelse competitie. Mogelijk kan de nummer twee in de Premier League dan weer een beroep doen op zijn kapitein Kompany.

  "Kompany heeft al met het team kunnen trainen", zegt coach Roberto Mancini. "We zijn optimistisch, maar wachten de laatste training af."

  Kompany hinkte eind vorige maand van het veld in de bekerwedstrijd tegen Stoke City. Hij miste onder meer de oefenwedstrijd met de Rode Duivels tegen Slovakije (2-1).

  Naast Kompany kan Manchester City ook weer rekenen op de broers Touré, Kolo en Yaya, die terug zijn van hun deelname met Ivoorkust aan de Africa Cup. Hoewel de kloof met leider Manchester United al negen punten bedraagt, blijft Mancini geloven in de titelkansen van de uittredende kampioen.

  "In drie maanden kan alles nog veranderen, zoals vorig seizoen. Als we vorig jaar acht punten konden ophalen in zes wedstrijden, dan moet het makkelijk zijn om nu negen punten goed te maken in 13 duels", zegt de City-coach.