• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorwaarden voor uitbreiding Vanden Stock-stadion

  Zo moet het Constant Vanden Stock-stadion er in de toekomst uitzien.

  De gemeentelijke overlegcommissie van Anderlecht heeft een positief advies gegeven over de uitbreiding van het Constant Vanden Stock-stadion. De commissie koppelt er wel strikte voorwaarden aan. RSC Anderlecht reageert afwachtend.

  Anderlecht vroeg bij de gemeente een bouwvergunning aan voor de bouw van een derde ring voor 5.000 toeschouwers in het Constant Vanden Stock-stadion. De gemeentelijke overlegcommissie reageert positief, maar wil nog enkele wijzigingen aan het plan aanbrengen:

  • RSC Anderlecht mag de extra ring bouwen als die aan de Verbeecklaan en het De Lindeplein "aanzienlijk in hoogte verminderd wordt, zodat de omwonenden nog genoeg zoninval hebben".
  • Paars-wit wil ook een parking van zeven boven- en twee ondergrondse etages aanleggen maar bovengronds mogen er maar twee komen om de "esthetiek van het Astridpark te vrijwaren".
  • De gevel aan de kant van de Verbeecklaan moet gesloten blijven om de geluidsoverlast en de overlast van de stadionverlichting te verminderen.
  • Het architecturale aspect van de benedenverdieping moet verbeterd worden, om die gemoedelijker te maken en beter in de buurt te integreren.
  • De club moet ook toezien dat het Astridpark er tijdens en na wedstrijden netjes bij ligt.

  Anderlecht: "Uitbreiden met eerbied voor alle partners"

  "We nemen akte van dit advies, maar herinneren eraan dat dit niet bindend is", klinkt het bij RSC Anderlecht.

  "We willen de beslissing van het college van burgemeester en schepenen afwachten voor we ons uitspreken over de grond van het dossier."

  "We zijn wel verbaasd over enkele elementen in het advies, omdat we daar al ingrijpende inspanningen voor geleverd hebben."

  "We willen ons stadion vergroten met eerbied voor alle partners en actoren. We hebben altijd goed samengewerkt met de gemeente en hopen dat de gemeente hetzelfde blijft doen in de toekomst."