• home
 • video
 • pas verschenen

  Vierdeprovincialer strikt Ishiaku (ex-Club)

  Manasseh Ishiaku won met Club de titel in 2005 en de beker in 2007.

  Opvallende transfer in de laagste regionen: Sporting Aalst, een vierdeprovincialer uit de buurt van Sint-Truiden, heeft Manasseh Ishiaku aangetrokken voor volgend seizoen. "Dit is een vriendendienst", zegt de 30-jarige Nigeriaanse aanvaller, die bij Club zijn goals vaak vierde met enkele flikflaks.

  Ishiaku kwam onder meer uit voor Club Brugge, Duisburg en Keulen, maar op zijn 30e kan hij dat niveau niet meer aan. "Ik heb ervoor gekozen om Sporting Aalst te helpen. Dit is een vriendendienst", zegt hij in Het Belang van Limburg.

  "Sinds ik 1,5 jaar geleden niet bij STVV kon blijven, kwam mijn manager nog met Cotbuss aandraven. Maar ik besefte toen al dat ik dat niveau niet meer aankon. Dus ben ik maar thuisgebleven. Bij mijn vrouw en twee kinderen."

  "Een vriend van mij maakte me warm voor Sporting Aalst. Ik ging zondag kijken. Eerlijk: het was "gene vette". Maar ik kan dat best begrijpen. Als vierdeprovincialer kun je niet elke week de pannen van het dak spelen."

  "Ik hoop dat ik de club nog wat kan bijbrengen. Dat ik mijn ploegmaats bijvoorbeeld kan bijbrengen hoe het spelletje in elkaar zit. En ik hoop me te amuseren, natuurlijk."

  Voorzitter: "Hij wou niet meer naar nationale"

  Voor voorzitter Gunther Leenen van Sporting Aalst is Ishiaku een geschenk uit de hemel. "Met hem willen we onze club nieuw leven in blazen."

  "Het heeft lang geduurd vooraleer hij de knoop doorhakte om te komen. Hij is dan ook niet ingegaan op voorstellen van een paar clubs uit nationale. Omdat hij niet meer 3 à 4 keer in de week een verre verplaatsing wil maken."

  "En ook omdat hij niet weet hoe hij er fysiek aan toe is. Door een enkelblessure is hij al enige tijd buiten strijd. Hij is ook 3 à 4 kg bijgekomen. We zien wel wat het wordt."