• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe coach voor de Antwerp Giants

  Paul Vervaeck coachte in het verleden onder meer basketbalclub Bree.

  Paul Vervaeck wordt vanaf volgend seizoen de coach van basketbalclub Antwerp Giants. "Een hele uitdaging", zegt de ervaren coach. Vervaeck volgt in de Lotto Arena drievoudig Coach van het Jaar Eddy Casteels op. Zijn contract loopt eind dit seizoen af.

  De Antwerp Giants hebben een overeenkomst voor twee seizoenen bereikt met Paul Vervaeck. Volgend seizoen begint hij in de Lotto Arena.

  Vervaeck was in het verleden in eerste klasse onder meer aan de slag bij het ter ziele gegane Bree. In 2001 werd hij daar Coach van het Jaar.

  Momenteel is hij coach bij tweedeklasser Fleurus, trainer in de topsportschool basketbal in Leuven en bondscoach van de -20-jarigen. In 2011 speelde Vervaeck kampioen met Kangoeroes Boom in de tweede klasse.

  Vijf jaar Eddy Casteels

  Paul Vervaeck volgt Eddy Casteels op, die aan zijn vijfde opeenvolgende seizoen bezig is bij de Antwerp Giants.

  "We willen de coach bedanken voor de inzet, de opbouw en de resultaten van de voorbije seizoen. We zijn zeker dat we ook dit seizoen nog fraai zullen afsluiten", klinkt het in Antwerpen.

  De Giants staan momenteel op de vierde plaats in de stand in de hoogste klasse.

  "Resultaten en jeugd inpassen"

  Paul Vervaeck heeft Eddy Casteels in een ver verleden gecoacht en volgt hem nu op. "Het wordt een hele uitdaging om deze topclub te leiden", zegt hij aan Sporza.

  "Ik heb zeven jaar in Bree gewerkt, maar daar hebben we alles moeten opbouwen."

  "Bij de Giants is dat helemaal anders, want daar staat al een professionele structuur. Daar zal ik resultaten moeten halen en goed met de jeugd werken."

  "Een resultaatsverbintenis is er niet, maar met deze club moet je de top ambiëren en wedijveren met clubs als Oostende en Charleroi. Dit is een club die aan de Belgische top wil blijven."

  "Praten met Casteels"

  Paul Vervaeck, die van de Giants de nationale ploeg onder 20 jaar mag blijven leiden, is door de wol geverfd en zit op hete kolen om in actie te schieten.

  "Het zal niet makkelijk worden om Eddy Casteels op te volgen. Ik heb heel veel respect voor hem en dat is wederzijds. Wij zijn alletwee Mechelaars", zegt Vervaeck.

  "Ik ben vast van plan om contact met hem op te nemen en eens te praten over de club en de spelers die er nu aan de slag zijn."