• home
 • video
 • pas verschenen

  Devries: "De druk ligt bij ons in Bern"

  Devries: "Wickmayer en Flipkens spelen met veel vertrouwen na een goed jaarbegin."

  België wil in april weer promoveren naar Wereldgroep I van de Fed Cup. Maar dan moet het komend weekend wel voorbij Zwitserland in de eerste ronde van Wereldgroep II. "Op papier zijn we zeker favoriet", zegt kapitein Ann Devries vanuit Bern aan Sporza.

  Met Yanina Wickmayer (WTA-22) en Kirsten Flipkens (WTA-34) kan Devries over haar sterkste speelsters beschikken. "Omdat de Zwitsers van een hardcourt- naar een gravelbaan veranderd zijn, was er wel even twijfel", zegt Devries aan Sporza.

  "Gravel past niet zo op dit moment van het seizoen en in het programma van onze meisjes. maar ik ben blij dat ze toch wilden spelen."

  Na het afscheid van Kim Clijsters zijn Wickmayer en Flipkens (foto) de nummer één en twee bij België. "Tegen Oprandi en Vögele, twee meisjes uit de top 100, zal het niet makkelijk worden. De druk ligt ook langs onze kant."

  "We zijn de favoriet op basis van de rankings, maar ik vind Yanina en Kirsten sowieso beter dan die twee. Zwitserland heeft wel het thuisvoordeel. Maar Yanina en Kirsten trainen goed en de sfeer in het team is goed. Na een sterk jaarbegin spelen ze ook met veel vertrouwen. We zullen er alles aan doen om te winnen."

  "Valse botsen zijn voor iedereen"

  Vorige week maakte Novak Djokovic veel heisa over de slechte staat van de gravelbaan in de Spiroudôme in de Daviscup tussen België en Servië. "In Bern is het niet zo erg", zegt Devries.

  "Hier ligt ook gravel op een hardcourtbaan. Het is niet de typische gravelbaan die we bij ons gewoon zijn. Maar de meisjes passen zich vlug aan. Een indoorgravelbaan is altijd moeilijk om aan te leggen, maar ze hebben hier goed gewerkt. Er zijn altijd wat valse botsen, maar dat is voor iedereen hetzelfde."