Ga naar de inhoud

Wellens klopt wereldkampioen Nys

 wo 6 februari 2013 16:02
Een ouderwets duel Nys-Wellens.
Sven Nys heeft zijn eerste cross in de regenboogtrui niet kunnen winnen. In Maldegem verloor hij een "ouderwets" duel met Bart Wellens, die zijn eerste zege van het seizoen boekte. Niels Albert werd derde in de Parkcross, Kevin Pauwels vierde.

Bart Wellens (Telenet-Fidea) verliet Amerika met een knappe vierde plaats op het WK in zijn koffer. De jetlag had hij snel verwerkt, want in Maldegem bepaalde hij het koersbeeld.

Sven Nys was de enige die Wellens kon bijhouden, maar in de sprint schoot de wereldkampioen tekort.

Niels Albert, die door een chaotische start een inhaalrace moest rijden, bolde wat later over de streep.

Zaterdag werken de veldrijders in Lille de voorlaatste manche van de Bpost Bank-trofee af. Sporza zendt de Krawatencross live uit.

Wellens: "Nog veel te rapen komende weken"

Bart Wellens was blij met zijn eerste seizoenszege: "Dit was een "ouderwets" duel met Sven. De jetlag speelde me geen parten en ik voel dat mijn conditie de laatste weken duidelijk in een opwaartse curve zit."

"Vandaag wou ik wel niet de hele tijd vol doorgaan. Ik bekeek het tactisch en dat loonde. Of ik niet te laat in vorm ben? Er komen nog drie lastige en lange weken aan met tal van interessante crossen. Daarin valt nog veel te rapen."

Sven Nys kon leven met de tweede plaats en genoot van zijn nieuwe outfit: "Al is het nog even wennen. Ik zocht in de cross steeds naar de regenboogtrui waarmee Albert een jaar lang reed."

"Maar ik ben nu wel trots dat ik deze outfit een jaar lang mag dragen. Ik teerde in deze cross op euforie. Ik voelde de benen niet en zat nog in een zegeroes."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag Parkcross in Maldegem

  1. Bart Wellens - in 57'15"
  2. Sven Nys - zelfde tijd
  3. Niels Albert - op 25"
  4. Kevin Pauwels - 59"
  5. Jim Aernouts - 1'19"
  6. Gianni Vermeersch 1'40"
  7. Sven Vanthourenhout - 1'42"
  8. Dieter Vanthourenhout - 2'38"
  9. Kenneth Van Compernolle - 2'42"
  10. Joeri Hofman - 3'04"
  11. Tim Merlier - 3'15"
  12. Tom Meeusen - 3'22"
  13. Wietse Bosmans 3'24"
  14. Mariusz Gil (Pol) - 4'00"
  15. Bart Hofman 4'08"
  16. Stef Boden - 4'27"
  17. Bart Aernouts - 4'36"
  18. Davy Commeyne - 4'45"
  19. Gianni Denolf - 4'48"
  20. Kevin Eeckhout - 4'59"