• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Alphen: "Benieuwd naar eerste wedstrijd"

  Svetlana Bolshakova (l), Hans Van Alphen (m) en Tia Hellebaut (r)

  Zondag kunt u de Belgische atletiektop aan het werk zien op de Flanders Indoor In Gent. Tia Hellebaut, Hans Van Alphen, Svetlana Bolshakova en de broers Borlée toppen de affiche.

  Hellebaut: "Hoger dan 1,97 meter"

  Tia Hellebaut begon haar seizoen vorige week met een sprong over 1,96 meter tijdens een meeting in Duitsland.

  "Na mijn winterstage in Zuid-Afrika was ik wat vermoeid. Ik ben dus zelf wel een beetje geschrokken dat het nu al zo goed ging", zegt Hellebaut.

  "Ik ben sneller en sterker vergeleken met 2012, dus zit op die hoogte nog wat rek. Twee meter? Ik wil vooral hoger dan 1,97, mijn persoonlijk record na de geboorte van mijn dochters."

  "Mijn korte aanloop is goed, nu de lange nog optimaliseren. Op het EK indoor in maart wil ik pieken en wil ik nog 1 of 2 kilogram verliezen, want ik ben wat bijgekomen. Ik ga mijn gewicht analyseren, maar daar zijn ook extra spieren bij."

  Van Alphen: "Zalige maand"

  Hans Van Alphen neemt deel aan de driekamp (kogelstoten, verspringen en 60 meter). De meerkamper is net terug van stage in Zuid-Afrika.

  "Het was een zalige maand, waarin ik weer echt als topsporter heb geleefd", zegt Van Alphen.

  "Als prille vader heb ik een tijdje maar zes uur gemiddeld per
  nacht geslapen, te weinig voor een topsporter. Maar intussen slaapt m'n dochter door, hopelijk blijft dat ook zo."

  "Door krachttraining ben ik sterker geworden dan vorig jaar. Ik ben benieuwd voor m'n eerste wedstrijd van het jaar. Veel tienkampers slaan de indoorwinter over, maar ik neem deel aan drie meetings."

  Bolshakova: "Aanloop en snelheid"

  Vorig weekend moest Svetlana Bolshakova verstek laten gaan voor een meeting met een bilblessure, nu lijkt de hink-stap-springster weer fit.

  "Donderdag onderga ik een laatste test, maar ik heb nog maar weinig last", zegt Bolshakova. "Ik liep mijn blessure op toen ik aan mijn aanloop aan het werken was. Ik heb een paar dagen niet kunnen trainen."

  "Of ik zondag op de EK-limiet mik? Daar denk ik eerlijk gezegd niet aan. Ik bekijk het van dag tot dag..."

  "Mijn aanloop en snelheid moeten beter en daar maak ik werk van. Ik hoop een schitterende prestatie te leveren en daarna blessurevrij te kunnen werken."

  Ook Lemaitre in Gent

  Naast de Belgische toppers heeft de organisatie ook heel wat buitenlandse namen naar Gent kunnen lokken. De Franse topsprinter Christophe Lemaitre loopt de 60 meter, de Tsjech Pavel Maslak neemt het op de 300 meter op tegen Kevin Borlée en op de 400 meter krijgt Jonathan Borlée de concurrentie van vice-olympisch kampioen Luguelin Santos.

  U kunt de Record Bank-Flanders Indoor zondag live bekijken vanaf 14.45u in Sporza op Canvas.