• home
 • video
 • pas verschenen

  Rijsel-coach: "Divock liet al mooie dingen zien"

  Divock Origi viert zijn doelpunt met zijn ploegmaats.

  Zaterdag heeft Divock Origi zijn visitekaartje afgegeven bij Rijsel. De jonge Belg maakte zijn debuut tegen Troyes en zijn invalbeurt was pas 5 minuten oud toen hij de 1-1 op het bord kopte. "Het is snel gegaan voor mijn zoon", zegt Vader Mike Origi.

  Divock Origi bezorgde met zijn kopbaldoelpunt Rijsel een puntje tegen staartploeg Troyes. De 17-jarige Belg krijgt dan ook lof van zijn ploegmaats en ook van zijn trainer, Rudi Garcia.

  "Ik heb hem maar sporadisch laten meedoen met de A-kern. Maar hij heeft al mooie dingen laten zien op training", zegt Garcia. "Hij is krachtig, neemt deel aan het spel en vindt vlot de weg naar doel."

  "Maar we mogen nu geen overhaaste conclusies trekken na één match. We moeten erover waken dat Divock met zijn beide voeten op de grond blijft. Maar het is wel een signaal dat we moeten geloven in onze jeugd."

  Middenvelder Benoît Pedretti: "Divock is het enige positieve dat we uit die match kunnen onthouden. Hij bracht energie in de ploeg en was zelfs beslissend. Als hij dit kan doortrekken, dan kan hij een meerwaarde worden."

  Vader Mike Origi: "Het is plots snel gegaan"

  De naam Origi doet wellicht een belletje rinkelen bij de Belgische voetbalfans. Divock is de zoon van Mike Origi, die speelde onder meer bij RC Genk (1998-2001) en Heusden-Zolder. "Divock is nu al veel beter dan ik, hij is sneller en technischer."

  "Het is plots heel snel gegaan voor mijn zoon", zegt papa Mike in Het Belang van Limburg. "Hij zit pas een maand bij de A-kern, omdat er enkele spitsen weg zijn en Mendes en Kalou op de Africa Cup spelen."

  "Het is fantastisch dat hij deze kans met beide handen gegrepen heeft, maar je moet dit ook kunnen plaatsen. Zulke speelkansen op je 17e zijn schaars. Je moet die koesteren en geduld tonen. Blijven evolueren en af en toe een beetje ervaring opdoen, daar draait het nu om."

  Divock Origi werd 2,5 jaar geleden door Rijsel weggeplukt bij Genk. "Ik weet dat veel mensen Divock liever bij Genk hadden zien spelen. Wij maakten een andere keuze, maar we blijven Genk dankbaar voor de prima opleiding."