• home
 • video
 • pas verschenen

  Put: "Ik zit met goed gevoel over halve finale"

  "Onze prestaties hebben al tot wilde taferelen geleid in Burkina Faso", zegt Paul Put.

  Het Burkina Faso van coach Paul Put is de revelatie van de Africa Cup. Het kan zich vandaag tegen Ghana plaatsen voor de finale. In de andere halve finale spelen Nigeria en Mali tegen elkaar.

  "De druk ligt bij Ghana. Wij willen gewoon een goede match spelen. Ons toernooi is al geslaagd", zegt Put aan Sporza.

  "Ik heb een vrij goed gevoel. Mijn spelers hebben meer maturiteit gekregen en het geloof in eigen kunnen is groter geworden. De sfeer is goed."

  "Ghana is een vrij complete ploeg. Ze hebben veel kracht in de ploeg en ze zijn snel in de omschakeling. Maar ik schat Nigeria nog hoger in." Burkina Faso speelde in zijn eerste match in de groepsfase gelijk tegen Nigeria.

  "In voetbal kan alles", zegt Put. "Met een goede organisatie en snelle balcirculatie zullen wij sowieso kansen krijgen. En dan willen we toeslaan."

  "We hadden niet verwacht dat we in de halve finales zouden staan. Het doel was om beter te doen dan op de vorige edities. Eén zege volstond. Maar ik heb mijn spelers gestimuleerd door te zeggen dat de kwartfinale mogelijk was. Dit is een kans die ze misschien niet meer zullen krijgen."

  "Onze prestaties hebben al tot wilde taferelen geleid in Burkina Faso. De meeste van onze fans zijn heel arm. Voetbal is het enige wat ze hebben. De president verwacht ons ook. Hij heeft ons al gefeliciteerd met onze prestaties."