• home
 • video
 • pas verschenen

  Paul Put met Burkina Faso naar finale

  Paul Put schrijft Afrikaanse voetbalgeschiedenis met Burkina Faso.

  De Belgische bondscoach Paul Put staat zondag in de finale van de Africa Cup. Burkina Faso schakelde in de halve finales Ghana uit na strafschoppen. Na de wedstrijd haalde Put uit naar de scheidsrechter. "Hij was de ster van de avond", zei hij ironisch.

  Ghana leek de halve finale met een omstreden strafschop snel in handen te nemen.

  Na een denkbeeldige fout in een luchtduel trapte Wakaso vanaf elf meter de bal binnen.

  Burkina Faso, met Antwerp-speler Mady in de basis, kwam op het uur gelijk. Bancé (ex-Lokeren) strafte Ghanees balverlies genadeloos af met een houdbaar schot.

  In de verlengingen werd de 2-1 van Burkina Faso om onduidelijke redenen afgekeurd, maar in de penaltyreeks geschiedde gerechtigheid. Ghana begon als eerste te trappen, maar miste koelbloedigheid.

  "Hadden scheidsrechter niet nodig"

  Paul Put nam in zijn persconferentie na de onverhoopte finaleplaats geen blad voor de mond. Hij hekelde de scheidsrechter.

  "Ik ben zeer gelukkig, hoewel de beste speler zonder meer de scheidsrechter was. Hij was de ster en haalde een erg hoog niveau", zei Put ironisch.

  "Het lag er dik op dat hij ons liever niet in de finale wilde: die penalty tegen ons, die twee gele kaarten voor Pitroipa. In de rust zei ik mijn spelers dat we de scheidsrechter niet nodig hadden om ons te plaatsen."

  "In de finale moet ik Pitroipa en de geblesseerde Traoré missen. Het is aan ons om de goeie tactiek te bedenken."

  Burkina Faso - Ghana 1-1 (strafschoppen: 3-2)

  Doelpunten: 13' Wakaso 0-1 (pen), 60' Bancé 1-1

  Bij Burkina Faso speelden Bancé (ex-Lokeren) en Mady (Antwerp) de hele wedstrijd.