• home
 • video
 • pas verschenen

  Nigeria is eerste finalist op de Africa Cup

  Nigeria staat voor de zevende keer in de finale van de Africa Cup.

  Nigeria heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Africa Cup. De Nigerianen wonnen in de halve finales overtuigend van Mali: 4-1.

  Nigeria, met bondscoach Stephen Keshi (ex-Anderlecht), had zijn schaapjes al voor de rust op het droge dankzij drie goals. In de tweede helft diepte Musa de kloof nog verder uit, Diarra milderde voor Mali.

  Nigeria staat zo voor de zevende keer in de finale van de Africa Cup. Daarin verloor het al vier keer. Twee keer mochten de Nigerianen de beker mee naar huis nemen: in 1980 en 1994. Die laatste keer was huidig bondscoach Keshi de aanvoerder van het team.

  Nigeria - Mali 4-1

  Doelpunten: 25' Echiejile 1-0, 30' Ideye 2-0, 44' Emenike 3-0, 56' Musa 4-0, 75' Diarra 4-1