• home
 • video
 • pas verschenen

  Nadal: "Ik wil niet meer praten over mijn knie"

  Rafael Nadal: "Ik heb nog enkele weken nodig"

  Rafael Nadal heeft dinsdag zijn rentree gevierd na zeven maanden blessureleed. De Spanjaard won in Chili een dubbelmatch. "Ik ben nog niet 100 procent, ik heb nog enkele weken nodig. Maar ik ben hier om te tennissen, met of zonder pijn."

  Rafael Nadal won samen met de Argentijn Juan Monaco in de eerste ronde van het dubbelspel in Viña del Mar, Chili. Het duo rekende af met de Tsjechen Cermak en Dlouhy: 6-3, 6-2. In het enkelspel is Nadal vrij in de eerste ronde, in de tweede ronde neemt hij het op tegen de Argentijn Federico Delbonis (ATP-128).

  "Ik ben nog niet 100 procent, ik heb nog enkele weken nodig", zegt Nadal, die niet meer speelde sinds Wimbledon. "Als het pijn doet, dan zal ik die pijn moeten verbijten. Maar ik ben hier om te tennissen, met of zonder pijn."

  Met de rustperiode van zeven maanden heeft Nadal een operatie kunnen vermijden. "Als de ontsteking in mijn knie weer opborrelt, dan is een operatie noodzakelijk", zegt de huidige nummer 5 van de wereld.

  "Er zijn nog dagen dat mijn knie niet goed aanvoelt. Hoe meer uren ik op het veld sta, hoe beter. Ik moet mijn knie nu sterker maken, dan zal ik mij beter voelen bij alle bewegingen."

  "Maar ik wil niet meer praten over mijn knie. De dokters hebben me groen licht gegeven en door te spelen kan ik de blessure niet erger maken. Dat ik nu opnieuw kan spelen, maakt mij al blij."