• home
 • video
 • pas verschenen

  Monfort: "Weer een goede sfeer bij RadioShack"

  Maxime Monfort mikt op Paris-Nice, de Tour en de Vuelta.

  Maxime Monfort begint woensdag in de Ronde van de Middellandse Zee aan zijn seizoen. "Mijn voorbereiding is uitstekend verlopen", zegt de renner.

  Monfort reed op 9 september met de laatste rit van de Vuelta zijn laatste wedstrijd. "Vijf maanden zonder koers was lang. Gelukkig ben ik in oktober al beginnen te trainen", zegt Monfort in La Dernière Heure.

  "Mijn voorbereiding is uitstekend verlopen. Dankzij de zachte winter heb ik goed kunnen trainen. Ik voel me goed op training, maar een koers is nog iets helemaal anders. Ik verkeer natuurlijk ook nog niet in topconditie."

  RadioShack beleefde vorig jaar een moeilijk seizoen. "Maar er is veel veranderd", zegt Monfort.

  Johan Bruyneel vertrok als teammanager. De Italiaan Luca Guercilena, die vorig seizoen al trainer was bij het team, vervangt hem. "Sinds zijn komst is de goede sfeer van bij Leopard in 2011 terug. Iedereen is ontspannen, maar er wordt ook hard gewerkt."

  "Mijn programma lijkt op dat van 2012. In Parijs-Nice mag ik voor een goed klassement gaan. De Tour is mijn grote doel. Ik wil Andy Schleck aan de eindzege helpen. Andy heeft veel honger. Ik denk dat hij samen met Contador de grootste kanshebber zal zijn. Al mogen we ook Chris Froome niet vergeten."

  "In de Vuelta wil ik voor de wederoptredende Fränk werken. Ik heb hem gebeld na de uitspraak over zijn schorsing. Hij zit wat in de put, maar ik weet zeker dat hij weer op een goed niveau zal geraken."