Macedonië smeert Denemarken 3-0 aan

wo 6 februari 2013 21:43
Aanvoerder Noveski (l) legde de eindstand vast voor Macedonië.
Macedonië heeft vertrouwen getankt voor de dubbele WK-kwalificatiematch met België van volgende maand. Denemarken ging in een oefeninterland met 3-0 voor de bijl. Ook de andere tegenstanders in de WK-voorronde wonnen hun vriendschappelijke wedstrijd.

Macedonië - Denemarken 3-0

De Macedoniërs hadden bij rust de 3-0 eindcijfers al op het bord gezet. Pandev, Ibraimi en aanvoerder Noveski waren de doelpuntenmakers.

Bij de thuisploeg stond KV Mechelen-goalie Tome Pacovski 47 minuten tussen de palen en speelde Ivan Trickovski (Club Brugge) een volledige partij. Bij de Denen werd Niki Zimling (ex-Club Brugge) na 80 minuten naar de kant gehaald.

Macedonië ontvangt de Belgen op 22 maart in Skopje. Vier dagen later komt de selectie van bondscoach Cedomir Janevski (ex-Club Brugge) naar Brussel.

Doelpunten: 9' Pandev 1-0, 17' Ibraimi 2-0, 24' Noveski 3-0

Kroatië - Zuid-Korea 4-0

Doelpunten: 31' Mandzukic 1-0, 40' Srna 2-0, 57' Jelavic 3-0, 86' Petric 4-0

Cyprus - Servië 1-3

Doelpunten: 19' Makridis 1-0, 33' en 48' Tadic 1-1 en 1-2, 70' Basta 1-3

Schotland - Estland 1-0

Doelpunt: 39' Mulgrew 1-0

Gordon Strachan debuteert met een zege als bondscoach van Schotland.

Wales - Oostenrijk 2-1