• home
 • video
 • pas verschenen

  Jovanovic: "Drie matchen is overdreven"

  "Ik zoek geen uitvluchten. Dat is meer iets voor vrouwen", zegt Milan Jovanovic.

  De Geschillencommissie van de voetbalbond heeft Milan Jovanovic' schorsing van drie speeldagen bevestigd. Jovanovic deed nochtans zijn best om de leden van de commissie gunstig te stemmen.

  "Ik ben geen agressieve speler. Als ik Opare echt pijn had willen doen, had ik gewoon een beter moment kunnen afwachten", noteerden Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure.

  "Ik wou mij gewoon revancheren voor die duw die Opare mij gaf en ik ben te fel geweest. Ik reageer soms te emotioneel op het veld. Ik moet daar eerlijk over zijn. Ik zoek geen uitvluchten. Dat is meer iets voor vrouwen. Ik had slimmer moeten zijn. Ik moet een voorbeeld zijn voor de fans en voor de jongeren."

  "Mijn uitsluiting is helemaal terecht, maar die straf van drie speeldagen lijkt mij toch overdreven", zegt Jovanovic. "Anderlecht is al genoeg gestraft omdat we met tien man vielen."

  "Opare had ook rood kunnen krijgen. Ik duwde hem in zijn zij en hij greep naar zijn hoofd. Dat was een stukje theater. Dat zou ik nooit doen."

  "Maar ach, het maakt niet uit of ik twee of drie matchen moet missen. Anderlecht zal toch kampioen worden", besloot Jovanovic zijn pleidooi met een knipoog.

  Anderlecht kan nog in beroep gaan tegen de straf voor zijn Servische aanvaller.