• home
 • video
 • pas verschenen

  Devolder: "In 2012 koerste ik niet graag meer"

  Devolder: "Bruyneel en Armstrong? De helft is uit de lucht gegrepen."

  Na twee magere jaren bij Vacansoleil keerde Stijn Devolder terug naar de oude stal. Bij Dirk Demol en RadioShack wil hij weer aanknopen met de goeie periodes uit het verleden. "Ik heb geen zelfvertrouwen meer, maar Dirk weet hoe hij mij moet aanpakken."

  "Op het einde van vorig jaar koerste ik niet graag meer. Het is een mentaal probleem. En als het slecht gaat, dan beland ik in een negatieve spiraal. Ik heb geen zelfvertrouwen meer", zegt Devolder in de kranten. "Ik heb diep gezeten, maar Dirk weet hoe hij mij moet aanpakken. Dit was de enige weg voor mij."

  Devolder voelt zich nu weer goed in zijn vel. "Op het eerste trainingskamp had ik weer plezier in het koersen. De ploegentijdrit is het signaal dat ik de voorbije weken goed gewerkt heb."

  De tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen kreeg in de openingsrit in Qatar meteen minuten aan zijn broek. "Ik dacht dat ik in de ploegentijdrit uit de wielen zou gereden worden. Het was een opsteker dat ik bij de beste vijf van de ploeg was. Cancellara was heel tevreden over mij."

  "Fabian is de gedroomde leider en hem bijstaan is mijn rol. Als ik Cancellara aan een zege kan helpen, dan zal ik tevreden zijn. Ik heb op trainingskamp gezien dat hij de te kloppen man wordt in het voorjaar."

  "Ik ben niet meer in een positie om te dromen over zelf winnen. Maar als ik weer een goed niveau haal, dan kan ik weer wat aan mezelf denken. De omloop van het Belgisch Kampioenschap moet me liggen." Het BK wordt eind juni in La Roche gereden.

  "Bruyneel en Armstrong? De helft is uit de lucht gegrepen"

  Stijn Devolder reed van 2004 tot en met 2007 voor Johan Bruyneel. Hij verdedigt zijn ex-ploegleider en ook zijn voormalige kopman Lance Armstrong, ondanks het belastende rapport van het Usada.

  "Wat er gezegd wordt, doet pijn", zegt Devolder. "Ik heb zelf voor die ploeg gereden en ik weet dat de helft uit de lucht is gegrepen of overdreven is. Er zijn natuurlijk wel dingen gebeurd."

  "Maar dat Johan Bruyneel zijn renners aanzette tot dopinggebruik, daar heb ik niets van gemerkt. Van Bruyneel kan ik enkel zeggen dat hij een bekwame ploegleider is, met wie ik graag werkte."