meest recent

Brazilië van Scolari verliest in Engeland

wo 6 februari 2013 22:51
Frank Lampard beslist de oefenwedstrijd tegen Brazilië.
Engeland heeft Brazilië geklopt in een oefeninterland. Spanje won in Qatar met een halve Barcelona-ploeg van Uruguay. Nederland en Italië hielden het bij een gelijkspel. Duitsland won voor het eerst in 26 jaar van Frankrijk. En Argentinië tikte Zweden van de mat.

Brazilië - Engeland 2-1

Felipe Scolari (foto) is zijn rentree als Braziliaans bondscoach met een nederlaag begonnen. De vijfvoudige wereldkampioen verloor voor het eerst in 23 jaar van Engeland.

Het waren de Engelsen die op Wembley in de 27e minuut de score openden via Rooney. Dat was enkele minuten nadat Ronaldinho, in zijn 100e interland, een strafschop had gemist.

Fred bracht Brazilië langszij, maar op het uur krulde invaller Lampard de 2-1 binnen voor Engeland. Een verdiende overwinning, met sterke prestaties van Arsenal-spelers Walcott en Wilshere.

Brazilië, met Neymar op kop, ontgoochelde. De aanvaller miste in de eerste helft een grote kans.

Doelpunten: 27' Rooney 1-0, 48' Fred 1-1, 60' Lampard 2-1

Spanje - Uruguay 3-1

Met zeven Barcelona-spelers in de basis eiste Spanje meteen de bal op. Uruguay-keeper Muslera verkeek zich in Qatar op een schot van Fabregas: 1-0.

Op het halfuur antwoordde Uruguay via Rodriguez. De ploegmaat van Thibaut Courtois bij Atletico Madrid was twee Spaanse verdedigers te snel af.

Na de pauze was het al Spanje wat de klok sloeg. Met twee doelpunten verzekerde Pedro de wereldkampioen van de zege in de oefenpot.

Doelpunten: 16' Fabregas 1-0, 32' Rodriguez 1-1, 51' en 74' Pedro 2-1 en 3-1

Spanje: Valdes - Azpilicueta, Puyol (46' Piqué), Ramos, Alba (79' Monreal), Cazorla (71' Suarez), Fabregas, Iniesta (60' Isco), Busquets - Mata (45' Villa), Pedro (76' Negredo)

Nederland - Italië 1-1

Een piepjong Oranje - met een gemiddelde leeftijd van nog geen 23 jaar - kwam op voorsprong via Lens. Hij klopte Buffon van dichtbij.

Balotelli zat niet in de match en trapte uit frustratie de bal weg. Nederland verzuimde de voorsprong uit te breiden en kreeg in de toegevoegde tijd de rekening. PSG-speler Verratti knalde de gelijkmaker hoog binnen.

Doelpunten: 33' Lens 1-0, 91' Verratti 1-1

Frankrijk - Duitsland 1-2

Elk team nam een helft voor zijn rekening. In de eerste helft had Frankrijk de beste kansen. Benzema liet de eerste liggen, de aanvaller van Real scoorde al tien matchen niet meer voor Frankrijk. Zijn tweede poging spatte op de lat uit mekaar, Valbuena (foto) was goed gevolgd en kopte binnen.

Na de pauze nam Duitsland over. Müller nam Lloris snel te grazen. Een kwartier voor tijd scoorde de Mannschaft een tweede keer: een coproductie van de Real-spelers Özil en Khedira. Zo won Duitsland voor het eerst sinds 1987 nog eens van Frankrijk.

Doelpunten: 44' Valbuena 1-0, 51' Müller 1-1, 74' Khedira 1-2

Zweden - Argentinië 2-3

Alle ogen waren gericht op Ibrahimovic en Messi (foto), maar zij scoorden niet. Argentinië was baas in Stockholm. Messi en co tikten de bal snel rond en sloegen genadeloos toe.

Higuain en Agüero legden de wedstrijd al vroeg in een beslissende plooi. Na 23 minuten was zaak beklonken.

In de tweede helft had de Zweedse doelman Isaksson een omhaal nodig om Messi's lob uit zijn doel te werken.

Doelpunten: 3' Lustig 0-1 (own), 17' Olsson 1-1, 19' Agüero 1-2, 23' Higuain 1-3, 90' Elm 2-3

Portugal - Ecuador 2-3

Doelpunten: 3' Valencia 0-1, 23' Ronaldo 1-1, 60' Postiga 2-1, 62' Pereira 2-2 (own), 70' Caicedo 2-3