• home
 • video
 • pas verschenen

  Zoon Thibau en vrouw Isabelle springen in armen van Nys

  Een emotionele terugkeer voor Sven Nys.

  0 / 0

  Een emotionele terugkeer voor Sven Nys.

  Sven Nys heeft dinsdagochtend om 6.40u gezond en wel voet aan de grond gezet in Zaventem. Getooid in de regenboogtrui liet hij zich het emotionele weerzien met zijn familie en een honderdtal supporters welgevallen. "Hier heb ik twee dagen op gewacht."

  "Het is heel intens om mijn vrouw en zoon terug te zien", zegt Nys in een gesprek met Sporza. "Met hen deel je een heel jaar alle emoties, dus wil je hen zo snel mogelijk weer bij je hebben. Ik heb er twee dagen op gewacht."

  "Ik geniet hier met volle teugen van en voel me wonder boven wonder nog fris na een nachtvlucht waarin ik weinig geslapen heb. Maar misschien komt de klop straks nog wanneer ik weer thuis ben."

  Dinsdag wordt Nys in de bloemetjes gezet, maar woensdag is het al weer bittere ernst met de Parkcross in Maldegem.

  "Mijn laatste pedaaltrap heb ik zaterdag aan de finish in Louisville gegeven. Vandaag zou ik mijn beste vriend dus wel eens even moeten terugzien (lacht). Ik moet woensdag een wedstrijd rijden, dan moet je de dag ervoor toch even op de fiets zitten."

  "Het is misschien maar goed ook dat ik nu weer in de dagelijkse routine kom en mijn fiets niet aan de haak moet hangen. Maar dinsdagavond ga ik in Baal eerst toch eens goed vieren met de fans."

  "Amerikanen horen bij het veldrijden"

  Nys brak bij zijn terugkeer een lans voor de Amerikanen. "De cross in de Verenigde Staten leeft echt", zegt hij. "Het was het ideale moment voor een WK in de VS. Het Amerikaanse publiek, gemiddeld jonger dan het Vlaamse, is helemaal anders."

  "We hebben promotie gemaakt voor de sport en moeten de Amerikanen meer bij onze Europese crossen betrekken. Na iedere cross zouden we de winnaar enkele vragen in het Engels moeten laten beantwoorden, zodat de Amerikanen kunnen ervaren wat een renner beleefd heeft. En hopelijk kunnen we in de toekomst ook Wereldbeker-manches in de VS rijden, want de Amerikanen horen erbij."