• home
 • video
 • pas verschenen

  Tucudean (Standard): "Ik speel om te scoren"

  Tucudean: "Ik ben een echte nummer 9, een diepe spits."

  Standard heeft George Tucudean voorgesteld. De 21-jarige Roemeense spits tekende vorige week in Luik een contract tot juni 2017. De belofte-international, die overkomt van Dinamo Boekarest, gelooft in zichzelf: "Ik weet altijd waar de bal komt."

  Tucudean woonde zondag de topper in Anderlecht bij en dat maakte hem meteen wat wijzer over ons voetbal: "De Belgische competitie is beter dan de Roemeense. Dat heb ik zondag kunnen zien. Dit is dus zonder twijfel een stap vooruit voor mij."

  Bij Dinamo Boekarest scoorde hij tien keer in 51 wedstrijden. "Ik ben een echte nummer 9, een diepe spits. Ik speel om te scoren. Met mijn hoofd of met mijn voeten, het maakt me niet uit: zolang de bal maar binnen gaat."

  "Ik voel het spel ook goed aan. Ik weet altijd waar de bal zal komen. Ik wil me nu zo snel mogelijk klaarstomen voor mijn eerste match met Standard. Over een week ben ik speelklaar."