• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas Caers stoomt talent klaar voor Zulte Waregem

  V.l.n.r.: Eddy Cordier (jeugdacademie), Patrick Decuyper (CEO), Thomas Caers en Joric Vandendriessche (jeugdacademie).

  Zulte Waregem droomt van een eerste ploeg uit eigen kweek. Thomas Caers moet de eerste stappen zetten. De oud-voetballer komt aan het hoofd van een nieuwe voetbalschool.

  Thomas Caers, ex-speler van onder meer Gent, STVV en Westerlo, beschikt over de nodige knowhow. De voorbije vijf jaar was hij directeur van de Belgische academie van Jean-Marc Guillou, die spelers klaarstoomde voor Lierse.

  Bij Zulte Waregem moet Caers jonge talenten op lange termijn laten doorstomen naar de eerste ploeg. Gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper droomt van een volledig elftal uit eigen kweek. Caers moet de komende tien jaar de aanzet geven.

  Om te beginnen gaat hij op zoek naar een tiental talenten van twaalf jaar. Zij trainen vier uur per dag. Over vijf à zes jaar hebben ze 10.000 trainingsuren achter de rug en moeten ze klaar zijn voor het belofte-elftal van Zulte Waregem.