• home
 • video
 • pas verschenen

  Put: "Natuurlijk zie ik dit als soort revanche"

  Paul Put geniet met volle teugen van het succes.

  Woensdag staat voor Burkina Faso de finale van de Africa Cup op het spel. De Burkinezen nemen het op tegen Ghana, één van de topfavorieten op eindwinst. "Onze inwoners hebben al flink gefeest. Hopelijk kunnen we hen nu ook de finale schenken", zegt bondscoach Paul Put in Het Nieuwsblad.

  Acht jaar geleden zette de omkoopzaak-Ye het Belgische voetbal op zijn kop. Na al die tijd beleeft de 56-jarige Paul Put een piek in zijn loopbaan. "Natuurlijk zie ik deze halve finale als een soort revanche", zegt hij.

  "Er is zo veel gezegd en geschreven over die affaire, maar ik vind het onterecht dat ik als enige de zwartepiet toegespeeld krijg."

  "In België word ik behandeld als Lance Armstrong. Iedereen weet wat in het voetbal en wielrennen gebeurt, maar ik word er wel uitgelicht alsof ik de enige schuldige ben."

  In Burkina Faso gaan stemmen op om Put een standbeeld te geven. "Dat is zeker plezierig, maar die standbeelden kunnen morgen al in de vuilnisbak liggen."

  "In België heb ik ook een paar spreekwoordelijke standbeelden gekregen, maar daar blijft nu niet veel meer van over. Een paar jaar geleden hebben heel wat mensen me van het ene op het andere moment links laten liggen. Alleen enkele oude vrienden zijn me blijven steunen."

  Put wil ooit weer in België werken. "Ik wil meer bij mijn dochter van 13 zijn. Ik ben nu 75% van de tijd in Afrika, dat is niet ideaal", zegt hij. "Maar nu telt alleen de Africa Cup."