• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende is eerste finalist in basketbalbeker

  Oostende verslaat Bergen makkelijk een tweede keer.

  Oostende heeft na de heen- ook de terugwedstrijd tegen Bergen in de halve finale van de Belgische basketbalbeker gewonnen. Het werd 82-73. Oostende is de eerste finalist.

  Oostende, de leider in de competitie, zat op rozen na de 66-78-zege op het parket van Bergen, de nummer twee, half januari.

  Onder impuls van een sterke Mat Lojeski (27 punten) liet de thuisploeg Bergen nooit echt in de buurt van de zege, laat staan de kwalificatie komen. Oostende was de beste in alle quarters. Bij de bezoekers was Guy Muya de topschutter met 12 punten.

  Oostende-manager Philip Debaere (foto) was natuurlijk tevreden: "We zijn in de terugmatch nooit in de problemen gekomen. We hebben de partij gecontroleerd en stonden bijna heel de match aan de leiding", zegt hij aan Sporza.

  "Aalstar, dat zijn eerste match tegen Pepinster met zware cijfers won, wordt wellicht onze tegenstander in de finale. Het zou al heel gek moeten lopen mochten zij de finale niet halen. Wij zullen er alles aan doen om de finale te winnen, maar het zal zeker niet makkelijk worden."

  Oostende - Bergen 82-73 (heen: 78-66)

  Rust: 44-38
  Quarters: 19-18, 25-20, 22-20, 16-15