• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku en Benteke: "Gezonde rivaliteit"

  Wie speelt woensdag diep in de spits?

  Bij de Rode Duivels zit bondscoach Marc Wilmots steeds meer met een luxeprobleem voor de positie van diepe spits, nu zowel Romelu Lukaku als Christian Benteke in bloedvorm verkeren. "We kunnen het goed met mekaar vinden", zeggen de spelers zelf.

  Romelu Lukaku vond bij West Bromwich Albion al negen keer de weg naar het net. Christian Benteke doet bij Aston Villa met tien stuks nog iets beter.

  "Ze zijn allebei goed bezig in de Premier League en hebben een zwaar programma. Benteke gaat dan ook geen 90 minuten spelen", zegt bondscoach Marc Wilmots.

  "Ze samen aan de aftrap brengen is geen optie. Dan moet ik mijn systeem wijzigen en daar heb ik geen tijd meer voor."

  Wellicht spelen Benteke en Lukaku ieders een helft tegen Slovakije.

  Lukaku: "Bondscoach moet beste opstellen"

  "Het is leuk dat we het beiden zo goed doen in de Premier League. Dat is ook goed voor de Rode Duivels", vertelt Romelu Lukaku.

  "Bij de nationale ploeg zijn we momenteel rechtstreekse concurrenten, maar daar praten we eigenlijk amper over. De keuze is aan de bondscoach. Hij moet de beste spits opstellen."

  "Ik doe het goed de laatste wedstrijden en wil me zo voort blijven ontwikkelen. Op sommige vlakken moet mijn vertrouwen nog wel wat omhoog, ik merk het nog wel dat ik bijna een jaar niet gespeeld heb."

  "Ik wil ook graag bij West Bromwich blijven, maar daar beslis ik natuurlijk niet alleen over." Chelsea leent Lukaku uit aan West Brom.

  Benteke: "Gaat bijzonder snel"

  Christian Benteke is momenteel de man in vorm bij Aston Villa. Ook bij de Rode Duivels lijkt de spits zeker van een basisplaats.

  "Ik voel me bijzonder goed, maar de bondscoach beslist wie er speelt", antwoordt Benteke. "Romelu en ik kunnen het goed met mekaar vinden. Er hangt een gezonde rivaliteit tussen ons."

  "Het gaat echt bijzonder snel voor mij, ik had toch wel gedacht dat ik bij Villa een langere aanpassingsperiode zou nodig hebben."

  "Ik heb altijd vertrouwen gehad in mijn capaciteiten. Ik voel dat ik me wekelijks verder blijf ontwikkelen."