• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaanse fiscus blijft Maradona achtervolgen

  Gevallen ster Maradona mag nog altijd Italië niet in.

  Maradona riskeert nog altijd een miljoenenboete voor belastingontduiking in zijn periode bij Napoli. "Ik ben geen fraudeur", zegt de Argentijn.

  De advocaat van Maradona liet vorige week weten dat zijn cliënt weer welkom is in Italië en dat zijn miljoenenboete vervalt. De man sprak echter voor zijn beurt, blijkt uit een videoboodschap die de advocaat dinsdag verspreid heeft.

  "Ik ben geen belastingfraudeur", zegt Maradona daarin. "Ik speelde voetbal, anderen tekenden in mijn plaats."

  "Ik heb geen schrik om terug te keren naar Italië. De fiscus zal met bewijzen moeten komen. Ik heb nooit iets getekend. De echte schuldigen lopen nog steeds vrij rond en kunnen zomaar naar Napels reizen. Ik mag dat niet en dat is onrechtvaardig."

  In 2005 werd Maradona door het Italiaanse Hof van Cassatie veroordeeld tot het betalen van een boete van 37,2 miljoen euro, maar dat vonnis werd later herroepen. Het nieuwe onderzoek is nog altijd aan de gang.