• home
 • video
 • pas verschenen

  Gascoigne zit in ontwenningskliniek in VS

  Paul Gascoigne heeft zich laten opnemen in een ontwenningskliniek in de Verenigde Staten. "Hij krijgt professionele hulp", zegt zijn manager. De oud-middenvelder van onder meer Tottenham, Lazio en de Engelse nationale ploeg is al jaren verslaafd aan alcohol.

  In Engeland was veel deining ontstaan nadat de 45-jarige Gascoigne vorige week een wel heel slechte indruk had gemaakt op een benefietevenement. Gascoigne geraakte tijdens een speech moeilijk uit zijn woorden.

  Zijn manager liet na het incident weten dat hij zich ernstige zorgen maakte over Gascoigne. "Volgens hem zit hij in een dip, maar ik vind dat hij 24 uur op 24 in de gaten gehouden moet worden. Anders zou hij misschien domme dingen doen."

  Na het incident deed onder meer ex-Manchester United-doelman Peter Schmeichel een oproep om Gascoigne te helpen.

  "Paul was erg aangedaan door alle steunbetuigingen. Het heeft hem geraakt dat zo veel mensen om hem geven", zegt zijn manager. "Hij beseft dat hij zijn problemen moet aanpakken. Paul worstelt met een aantal gecompliceerde kwesties in zijn leven. Het is nu aan hem."