• home
 • video
 • pas verschenen

  Europese clubs willen CL/EL-formules behouden

  Karl-Heinz Rummenigge (Bayern) is voorzitter van de Associatie van Europese Clubs.

  De meerderheid van de Europese voetbalclubs is tevreden met de huidige formules van de Champions League en de Europa League. UEFA-preses Michel Platini dacht aan een hervorming, maar 92 procent van de clubs wil de bestaande competities behouden.

  De ECA, de Associatie van Europese Clubs, hield een rondvraag bij zijn 207 leden over de materie. Anderlecht, Club Brugge, Standard, Genk en Gent maken deel uit van de ECA.

  UEFA-voorzitter Michel Platini had het idee geopperd om de Europese bekers te hervormen vanaf 2015. De Franse ex-voetballer wou de Europa League afschaffen en 64 in plaats van 32 teams toelaten in de Champions League.

  75 procent van de ondervraagden is "tevreden" tot "zeer tevreden" over de huidige gang van zaken. 92 procent wil zelfs de twee competities naast elkaar laten bestaan. 87 clubs uit 36 landen vulden de enquête in.