• home
 • video
 • pas verschenen

  Baal viert zijn wereldkampioen in stijl

  Sven Nys showt zijn WK-trui aan een pak fans in de feesttent in Baal.

  Een jaar na Niels Albert heeft de burgemeester van Tremelo dinsdag opnieuw de rode loper kunnen uitrollen voor de wereldkampioen veldrijden. Nu werd Sven Nys gehuldigd in het gemeentehuis. Nadien vierde hij met zijn fans mee in een feesttent in Baal.

  Nys liet zich voor de viering in zijn gemeente rondrijden in een witte limousine. Van zijn huis in Baal ging het richting gemeentehuis in Tremelo, waar de fanfare speelde tijdens Nys' intrede.

  "Acht jaar hebben we moeten wachten op jouw tweede wereldtitel. Iedereen gunt jou deze tweede titel. We hopen nog vele jaren plezier te kunnen beleven aan jou als veldrijder", zei burgemeester Pol Dams (Open VLD).

  Dams bedankte Nys nog omdat hij Tremelo en Baal positief op de kaart zette. Hij beloofde de talrijke aanwezige fans ook dat de gemeente zal nadenken om eventueel een straat te vernoemen naar Sven Nys.

  Nys werd even emotioneel toen hij verklapte dat zijn tienjarige zoon Thibau zijn grote drijfveer was geweest om in de VS opnieuw wereldkampioen te worden.

  Na het gemeentehuis ging het richting Baal, waar de wereldkampioen samen honderden opgedaagde fans een feestje bouwde.