• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermaelen is out, Gillet staat in doel bij Rode Duivels

  De Rode Duivels spelen woensdag tegen Slovakije.

  De Rode Duivels hebben deze namiddag een eerste keer getraind met het oog op de oefenmatch van woensdag tegen Slovakije. Geen Thomas Vermaelen en Marouane Fellaini op training. Vermaelen haakt af met een enkelblessure, terwijl Fellaini last heeft van zijn dij.

  De Rode Duivels hebben maar een korte voorbereiding op de oefeninterland tegen Slovakije woensdag. Het is de laatste wedstrijd voor het WK-kwalificatie-tweeluik tegen Macedonië.

  Defour, Chadli en Kompany zitten niet in de selectie wegens blessures en maandag kreeg bondscoach Marc Wilmots weer slecht nieuws. Thomas Vermaelen kan hij niet opstellen, want de verdediger heeft te veel last van zijn enkel.

  Ook Marouane Fellaini ontbrak op het oefenveld. De middenvelder van Everton is op de sukkel met zijn dij. Pas woensdag zal duidelijk worden of hij kan spelen. Wilmots deed het trouwens rustig aan met zijn internationals. Op het programma in Neerpede stonden een uitlooptraining en tennisvoetbal.

  Gillet in doel tegen Slovakije

  Wilmots geeft woensdag Jean-François Gillet (Torino) zijn kans in doel. In de vorige oefenmatch, tegen Roemenië, speelde Simon Mignolet. Dat was afgesproken nog voor de oefenmatch tegen Roemenië.

  De Rode Duivels kregen vandaag een bezoekje van kapitein Vincent Kompany. Die is geblesseerd, maar kwam toch zijn ploeggenoten groeten. Jan Vertonghen neemt woensdag wellicht de aanvoerdersband over.

  Live bij Sporza:

  De match tegen Slovakije (20.45u) is live op Canvas en kunt u ook hier met de sporza-livestream bekijken. Op Sporza Radio kunt u luisteren naar het commentaar van Peter Vandenbempt.