• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Den Bosch: "Nys kan nog twee jaar mee"

  Paul Van Den Bosch: "De nacarrière van Sven Nys is verzorgd. Maar hij weet dat er geen weg terug is als hij stopt. Het ligt in de weegschaal."

  Eén seizoen nog in de WK-trui en dan in maart 2014 stoppen. Die datum had Sven Nys in zijn hoofd om afscheid te nemen. Maar Nys, in juni 37, twijfelt. "Het wordt moeilijk om het bij dat ene jaar te houden", zegt ook zijn coach Paul Van Den Bosch in De zevende dag.

  Van Den Bosch weet zelf ook niet wat Nys van plan is. "Hij heeft mij nog niet gezegd of hij al dan niet doordoet."

  "Sven heeft aanbiedingen. Via zijn managementbureau Golazo kan hij heel andere wegen opgaan. Zijn nacarrière is verzorgd."

  "Maar hij weet dat er geen weg terug is als hij stopt. Stoppen is stoppen. Hij kan het nog zeer goed en hij doet het nog zeer goed. Het ligt in de weegschaal."

  "Geen sleet op Nys"

  De ouderdom speelt Sven Nys geen parten. Op zijn 36e rijdt hij een bereseizoen. Sommigen laten uitschijnen dat hij moet voortdoen tot het WK 2016 in Heusden-Zolder.

  "Ik heb geen glazen bol, maar op dit moment weten we dat er absoluut geen sleet zit op Sven Nys. Hij kan nog twee jaar mee", zegt Paul Van Den Bosch.

  "Maar je weet niet hoe een lichaam reageert. Hij zal in 2016 bijna 40 zijn en dan is de vraag: "Zal het nog op dat niveau zijn?" Maar dat kan alleen de toekomst uitwijzen."