• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Damme: "Ik heb nooit definitief afgezegd"

  Van Damme: "Sterker geworden onder Rednic"

  Bij de nationale ploeg liepen met Jelle Van Damme en Thomas Buffel "oude bekenden" rond. Ze zijn allebei "blij om weer Rode Duivel te zijn". Dat geldt ook voor Radja Nainggolan.

  Jelle Van Damme werd pas gisteren opgeroepen om de blessure van Steven Defour op te vangen. Onder Georges Leekens liet hij eind 2011 verstaan dat de Duivels voor hem niet meer hoefden.

  "Het is inderdaad even geleden dat ik er bij was. Er is veel over mij geschreven, maar ik heb nooit definitief afgezegd voor de Rode Duivels. Anders had ik hier nu niet gestaan."

  "Ik dank deze selectie aan Mircea Rednic. Sinds hij me bij Standard weer op de linksback zette, is mijn niveau gestegen. Dat heeft de bondscoach gezien."

  "De concurrentie is enorm groot, maar ik begon natuurlijk wel op een selectie te hopen. Ik ben blij dat ik er opnieuw bij ben", zegt Van Damme.

  Nainggolan: "Mijn steentje bijdragen"

  Radja Nainggolan is goed op dreef bij Cagliari en is na een jaartje afwezigheid ook terug bij de nationale ploeg. "Het gaat de laatste tijd goed met mij in Italië. Vrijdag scoorde ik nog tegen AS Roma."

  "De Rode Duivels zijn goed bezig en iedereen in deze ploeg  heeft enorm veel kwaliteiten, waardoor er veel concurrentie is. Ik hoop deze keer eindelijk eens mijn kans te krijgen, want ik wil mijn steentje bijdragen. Er is heel wat belangstelling van andere ploegen, maar voor een transfer is het nog wachten tot juni."

  Buffel: "Als ik kans krijg, wil ik ze grijpen"

  Ook voor Thomas Buffel was het al even geleden dat hij bij de nationale ploeg rondliep. Hij was er voor het laatst bij in mei 2010.

  "Ik ben blij om weer Rode Duivel te zijn", zegt Buffel. "Als het goed loopt bij je club, hoop je toch op een selectie. Als ik een kans krijg, wil ik ze grijpen. Op de rechterkant is de concurrentie misschien net iets minder dan op andere posities."

  "Iedere speelkans is meegenomen. We zullen wel zien wat de bondscoach in petto heeft voor mij."