• home
 • video
 • pas verschenen

  Samy: "Ik heb niet goed gecommuniceerd"

  Na de 1-1 tegen Lokeren wipt Lierse in de stand weer over Beerschot naar een veilige plaats. Sterke man Maged Samy gelooft volop in de redding en verdedigt zijn beleid. "Van een Egyptische raid op Lierse is helemaal geen sprake", meent hij.

  "We hebben dit punt tegen Lokeren verdiend", zegt Samy. "We hebben er dan ook hard voor gevochten. We zijn in een situatie beland waarin het voetbal niet meer op de eerste plaats komt, maar wel de fighting spirit."

  Met de inbreng van een nieuwe batterij Egyptenaren in de winterstop kreeg Samy veel kritiek. De voorzitter steekt de hand enigszins in eigen boezem. 

  "Als ik een fout gemaakt heb, is het dat ik dat slecht gecommuniceerd heb", zegt Samy. "Maar uiteindelijk blijven hier maar drie spelers van Wadi Degla over en daarvan zitten er twee op de bank of de tribune en speelt de derde meestal maar een uur of 40 minuten. Van een Egyptische raid op Lierse is dus helemaal geen sprake."

  "Kijk, wij betalen alle spelers. Ook in Egypte. Omdat de competitie daar stilligt, maar ik hen wel betaal, heb ik beslist hen te laten overkomen naar België. Heel wat van die jongens maken het seizoen nu vol bij Turnhout."

  "Dat dat corruptie is? (lacht) Dat is helemaal niet corrupt, maar gewoon volgens de regels van de voetbalbond. Ik doe wat elke zakenman in mijn plaats zou doen."