• home
 • video
 • pas verschenen

  Mboyo: "Ik wilde AA Gent niet in de steek laten"

  Mboyo juicht, Beerschot huilt.

  Met twee goals sprak Ilombe Mboyo zaterdagavond het vonnis uit over Beerschot en verjaagde hij in één ruk het degradatiespook uit het Ottenstadion. En te zeggen dat de spits in januari kon tekenen bij de Engelse eersteklasser Norwich City.

  "Ik kreeg een zeer mooi bod van Norwich", zegt Mboyo. "Veel spelers waren in mijn plaats vertrokken en mensen rondom mij zegden het spel hard te spelen, maar zo ben ik niet. Ik wilde Gent niet in de steek laten."

  "De club zat sportief in de problemen en in een gesprek met de voorzitter werd duidelijk dat hij op me rekent. Gent wilde zelf ook niet voor het geld kiezen, want de club kijkt naar de toekomst."

  "De Premier League is mijn droom, dus was Norwich wel een mooie kans. Misschien één die ik nooit meer krijg. Maar als ik echt goed ben, komen die clubs later wel terug."

  "Ik ben vandaag vooral gelukkig dat we Beerschot verslagen hebben. Ik scoorde twee keer op belangrijke momenten, maar dat heb ik aan de ploeg te danken. Iedereen heeft hier geweldig hard voor gewerkt."

  De Witte: "Er was onrust in de club, dat geef ik toe"

  Door de 2-1-overwinning kan Gent weer vrij ademen. "Ik ben opgelucht", zegt voorzitter Ivan De Witte. "Je mag gerust zeggen dat dit een grote "oef" is. Dit was een heel belangrijke wedstrijd en dankzij deze verdiende zege kunnen we rustig voortwerken. Omdat we het niet gewend zijn onderaan te staan, was er onrust in de club, dat geef ik grif toe. Maar nu is het grootste gevaar geweken."