• home
 • video
 • pas verschenen

  Maes: "Mokulu hypothekeert zijn eigen kansen"

  Scheids Delférière stuurt Mokulu naar de douche.

  Net op het moment dat Benjamin Mokulu zijn kans bij Lokeren leek te grijpen, smeerde hij zichzelf een rode kaart aan. In een duel met Lierse-speler Saïdi ging de aanvaller over de schreef door Saïdi een mep te verkopen.

  De scheidsrechter aarzelde geen moment en toonde Mokulu tien minuten voor het einde van de wedstrijd de rode kaart.

  "Heel dom van Mokulu", klaagt zijn coach Peter Maes. "Hij benadeelt het team, maar vooral zichzelf. Ik vind het onbegrijpelijk, vooral omdat hij goed bezig was en belangrijk aan het worden was voor de ploeg."

  Mokulu lijkt zijn eigen ruiten te hebben ingeslagen. Maes: "Hij hypothekeert de rest van zijn seizoen nu Harbaoui teruggekeerd is van de Africa Cup. Hij had het veel slimmer moeten aanpakken."

  "Ik was gefrustreerd", verklaart Mokulu zijn gedrag in Gazet van Antwerpen. "De scheidsrechter floot niks in mijn voordeel en dat werd me een beetje te veel. Ik besef dat ik dat niet had mogen doen. Ik liet mijn ploeg in de steek en wil me excuseren. Het is mijn eerste rode kaart in eerste klasse."