• home
 • video
 • pas verschenen

  De Vlaeminck: "Nys is niet eens de beste van zijn generatie"

  Roger De Vlaeminck neemt het op voor zijn broer Eric.

  Crosscoryfeeën Roger De Vlaeminck en Roland Liboton gaan niet akkoord met de stelling dat "Sven Nys wellicht de allergrootste is". Dat was de analyse na het WK van onder anderen Michel Wuyts. In Reyers Laat zegt Roger De Vlaeminck dat er geen twijfel over bestaat dat zijn broer Eric de allergrootste is. Sven Nys zelf is verzoenend op Twitter. "Ik hoef echt de grootste niet te zijn", zalft de kersverse wereldkampioen.

  Roger De Vlaeminck kwam goed voorbereid naar de studio van Reyers Laat. Hij probeerde met cijfermateriaal de stelling dat "Nys de allergrootste is" te weerleggen.

  "Het enige wat telt, is het WK. En dat heeft Sven Nys 14 keer verloren. Hij wint het twee keer, maar dat is niet genoeg om de allerbeste te zijn. Hij is niet eens de beste van zijn generatie", zegt De Vlaeminck die verwijst naar crossers die naar de weg overstapten.

  "We moeten Nys geven wat hem toekomt: hij doet er alles aan en is een voorbeeld voor de jeugd. Hij kan er niet aan doen dat hij geen tegenstand heeft. We moeten niet overdrijven met Nys."

  "Eric is de allergrootstee"

  Wie is dan wel de allergrootste? "Mijn broer Eric, zonder twijfel", zegt De Vlaeminck.

  "Hij reed twaalf keer het WK en won zeven keer. Eric was ontegensprekelijk de beste, want hij was ook fantastisch op de weg. Nys heeft het ook geprobeerd op de weg, maar hij heeft niks gedaan."

  "Eric zal altijd de beste blijven, al behaalt Nys nog vijf wereldtitels. Ik schat hem niet bij de beste drie van de wereld. Over 25 jaar komt hij zelfs niet meer ter sprake."

  Ook Roland Liboton kiest voor Eric De Vlaeminck. "Zelf sta ik op de gedeelde tweede plaats. Daar heeft ook Sven Nys een plaats."