• home
 • video
 • pas verschenen

  BMC wint ploegentijdrit in Qatar

  De renners van BMC ontwikkelen het snelste tempo in de race tegen de klok in Qatar.

  BMC heeft de tweede rit gewonnen in de Ronde van Qatar, een ploegentijdrit van 14 km. Sky eindigde tweede op vijf seconden, Omega Pharma-Quick Step derde op tien seconden. Brent Bookwalter (BMC), die gisteren de openingsrit won, staat steviger aan de leiding in Qatar.

  Opvallend, de Omega Pharma-Quick Step-ploeg, wereldkampioen in de discipline, werkte de ploegentijdrit af op gewone fietsen.  De Belgische formatie was niet opgewassen tegen het geweld van Greg Van Avermaet en zijn ploegmaats.

  Taylor Phinney was de locomotief met dienst bij BMC. De Amerikaan nam onder meer leider Brent Bookwalter op sleeptouw. De Amerikaan leidt nu in het klassement voor vier ploegmaats: Phinney volgt op zes seconden, Van Avermaet staat vierde in de stand.

  Ronde van Qatar (2.BC)

  Uitslag rit 2

  1. BMC - 14 km in 16'07"
  2. Team Sky - op 5"
  3. Omega Pharma-Quick Step - 10"
  4. RadioShack - 11"
  5. Kajoesja - 15"
  6. Astana - 17"
  7. Orica - 23"

  Stand na rit 2

  01. Brent Bookwalter (VS) - in 3u44'44"
  02. Taylor Phinney (VS) - op 6"
  03. Adam Blyth (GBr) - 10"
  04. Greg Van Avermaet
  05. Michael Schär (Zwi)
  11. Mark Cavendish (GBr) - 20"
  21. Jens Keukeleire - 33"
  34. Stijn Vandenbergh - 41"
  41. Fabian Cancellara (Zwi) - 48"
  42. Iljo Keisse - 52"