• home
 • video
 • pas verschenen

  Baltimore Ravens winnen Super Bowl-thriller

  Voor de Baltimore Ravens is het de tweede Super Bowl, na die van 2001.

  De Baltimore Ravens hebben voor de tweede keer de Super Bowl gewonnen, de seizoensfinale van het American football. Ze versloegen bij het Amerikaanse sporthoogfeest de San Francisco 49ers met 34-31 in New Orleans. Bij de rust leken de Ravens al zegezeker, maar het was na een stroompanne van 35 minuten toch nog alle hens aan dek.

  De Ravens maakten een blitzstart: drie touchdown passes van Joe Flacco zorgden voor een 21-6-ruststand. Meteen na de rust werd het zelfs 28-6 na een nieuwe touchdown. En toen viel het licht uit.

  Het momentum keerde. Een kloof van 10 punten of meer was nog nooit gedicht in een Super Bowl. Maar de 49ers hebben een reputatie op dat vlak. Ze naderden met drie touchdowns tot op twee punten (31-29).

  Baltimore hield echter stand en won het belangrijkste Amerikaanse sportevenement. Naast sport is de Super Bowl vooral ook show: liefst 110 miljoen tv-kijkers, 4 miljoen dollar voor een reclamespotje van 30 seconden en met optredens van Beyoncé, Destiny's Child, Jennifer Hudson en Alicia Keys.

  Joe Flacco (foto) van de Baltimore Ravens was de MVP van de wedstrijd. Met drie touchdown passes voor de rust zorgde de quarterback voor een beslissende voorsprong.

  De 47e Super Bowl was ook het eerste duel tussen twee coachende broers: John Harbaugh haalde het tegen zijn 15 maanden jongere broer Jim. "Winnen voelt geweldig", zegt John. "Maar Jim zien verliezen is pijnlijker dan ik vooraf had gedacht."