• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht aanvaardt schorsing van Jovanovic niet

  Zijn ploegmaats noemen de rode kaart van Milan Jovanovic "een stommiteit".

  Milan Jovanovic heeft met zijn uitsluiting tegen Standard het gezicht van de topper bepaald. De Serviër van Anderlecht revancheerde zich op Opare, zijn coach en ploegmaats nemen het hem kwalijk. "Ik was fout. Het spijt me", zei Jovanovic. Het bondsparket wil hem drie speeldagen schorsen, maar dat vindt Anderlecht te streng.

  Na de uitsluiting van Jovanovic werd het veel moeilijker voor Anderlecht, dat voor het eerst in twaalf matchen punten verloor. Hij liet zijn ploeg in de steek en dat kreeg hij in de kleedkamer ook te horen.

  "Ons collectief verloor een belangrijk element op een vermijdbare manier", zegt Guillaume Gillet.

  "Het is niet de eerste keer dat hem dit overkomt. We kennen zijn karakter, maar normaal kan hij zich beheersen. Nu is hij jammer genoeg ontploft."

  Dennis Odoi noemt de actie van Jovanovic vlakaf "een stommiteit": "Hij moet aan zijn zelfbeheersing werken."

  De club zal de rode kaart van Jovanovic niet zomaar laten passeren. Gillet: "De trainer zal zeker met hem spreken en misschien ook het bestuur. Toch hoop ik dat hij niet lang geschorst wordt, want we hebben hem de komende duels nodig."

  Jovanovic verontschuldigt zich bij spelers en coach

  Jovanovic besefte meteen dat hij zijn team in de steek gelaten had. "Ik ben fout geweest en zal mijn schorsing aanvaarden", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

  "Ik was kwaad omdat Opare me een por gaf waardoor ik tegen de boarding kon belanden. Ik heb me tegenover de spelers en de coach verontschuldigd. Als de coach mijn reactie stom vindt, heeft hij gelijk. Ik wil de groep een grote pluim geven, omdat ze zonder mij nog zijn teruggekomen."

   

  Anderlecht aanvaardt schorsingsvoorstel niet

  Het bondsparket vraagt een schorsing van drie speeldagen voor Milan Jovanovic en een boete van 500 euro.  Anderlecht legt zich niet neer bij die straf en vecht die aan. De Serviër moet morgen voor de Geschillencommissie verschijnen.