• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Ik doe mijn contract gewoon uit"

  "Ik focus me op mijn huidige job. Dat verdienen Kortrijk en mijn spelers."

  Hein Vanhaezebrouck is niet van plan om naar AA Gent over te stappen. "Ik heb een contract van drie jaar bij KV Kortrijk en dat doe ik uit. Dat heb ik de club beloofd", zegt hij aan Sporza.

  "Toen ik van Kortrijk naar Genk trok, had ik nog een contract. Achteraf heb ik me daar niet goed bij gevoeld. Ik wil dat nu niet meer", vertelt Vanhaezebrouck.

  Vanhaezebrouck zijn contract loopt af in juni. Maakt hij na het seizoen de overstap? "Ik krijg die geruchten ook te horen, maar ik ben van niets op de hoogte. Ik heb met niemand contact gehad. Ik focus me op mijn huidige job. Dat verdienen KV Kortrijk en mijn spelers ook", zegt de KVK-trainer.

  "Ook een verlengd verblijf bij Kortrijk blijft een optie. Misschien trek ik volgend seizoen naar een andere Belgische club of misschien ga ik naar het buitenland. Ik zal proberen om de juiste beslissing te nemen. Die beslissing zal niet voor morgen zijn, maar het mag ook geen maanden aanslepen."

  Zukanovic: "Anderen moeten vertrek Zukanovic opvangen"

  Met Ervin Zukanovic is KV Kortrijk een sterkhouder kwijtgeraakt aan AA Gent. "Zijn vertrek zal een gemis zijn, maar dat is de realiteit voor KV Kortrijk", reageert Vanhaezebrouck.

  "Zukanovic was erg belangrijk. Hij was topscorer, terwijl hij een verdediger is. Hij speelde alle wedstrijden en werkte onze vrije trappen binnen. We zijn een team dat ook afhankelijk is van die stilstaande fases. Het is nu aan anderen om die taken over te nemen. Ik heb er vertrouwen in."

  "We gaan het vertrek van Zukanovic proberen op te vangen. We stomen onze reservepelers altijd klaar om zich snel in te passen in het systeem van KVK."