• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys: "Ik twijfel aan mijn deelname aan het BK"

  "Ik ging nog mee op adrenaline, maar ik verloor meter per meter", zegt Nys.

  Kevin Pauwels heeft de WB-manche in Rome gewonnen. Voor Sven Nys werd het een ontgoochelende namiddag met een 20e plaats. Nys is nog niet hersteld van zijn ziekte en twijfelt aan zijn deelname aan het BK in Mol. "Op deze manier heeft het weinig zin", zegt hij.

  "Meer kon ik vandaag niet doen. Ik kon echt niet rapper", zegt Nys.

  "Mijn lichaam is nog niet hersteld na mijn ziekte. Op die manier kun je je niet verdedigen. Ik ging nog mee op adrenaline, maar ik verloor meter per meter. Ik kan mezelf niks verwijten. Ik moest het hier wel proberen. Anders zou ik me hebben afgevraagd hoe het geweest zou zijn. Ik heb aan opgeven gedacht, maar Sven Vanthourenhout heeft me overtuigd om te blijven rijden. Misschien is een uur koers goed."

  "Ik vrees of het nog in orde komt voor het BK. Ik twijfel aan mijn deelname. Op deze manier heeft het weinig zin. Ik weet niet goed wat ik nu moet doen. We zullen wel zien, maar misschien is het beter om gewoon een week langer te trainen op Mallorca."

  Nys domineerde tot nu toe een groot deel van het seizoen, maar werd ziek in de eindejaarsperiode. Op 1 januari moest hij verstek laten gaan voor de GP Sven Nys in zijn eigen Baal. Nys trainde daarna voorzichtig en startte toch in Rome, maar lijkt zijn topconditie kwijt voor het BK en WK. "Door pech verlies ik de eindzege in de Bpost Bank Trofee en nu ook in de Wereldbaker. Dat is jammer, maar zulke dingen heb je niet in de hand", besluit Nys.