• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach: "Nys zal sowieso niet top zijn in Mol"

  "Het lichaam van Sven verteert nu geen harde inspanningen. We moeten rustig trainen."

  Coach Paul Van den Bosch zal Sven Nys moeten oppeppen met het oog op het BK. "Zijn lichaam moet ook willen", vertelt Van den Bosch aan Sporza. "We kunnen alleen maar afwachten hoe de natuur zijn werk doet."

  Nys sukkelde op de WB-manche in Rome nog met de naweeën van een bronchitis. Hij werd pas 20e en plaatste na de finish een vraagteken achter zijn deelname aan het BK. "Ik loop niet over van vertrouwen", zegt Van den Bosch, die zondag te gast was bij Sporza.

  "Het lichaam van Sven verteert nu geen harde inspanningen. We moeten rustig trainen. In Mallorca moet hij niet gek doen, louter aan zijn basisconditie werken."

  "We gaan nog veel telefoneren. Rome was niet goed. Hij wou er echt iets van maken, maar hij zegt dat "de kramp al achter zijn oren zat" in de tweede ronde. Hij heeft echt geen kracht in zijn benen. We wilden het proberen, maar het is mislukt."

  "Het kan natuurlijk alleen maar beteren. Het Belgisch kampioenschap in Mol niet rijden, is voor mij momenteel geen optie", gaat Van den Bosch voort.

  "De conditie van Sven is niet plots verdwenen. Anderhalve week geleden won hij nog de Wereldbekermanche in Heusden-Zolder."

  "Het zijn de ziektekiemen die moeten verdwijnen. Ik maak me sterk dat Sven zich over een week weer een pak beter zal voelen, maar ik hoef hem niets wijs te maken. Sven heeft tonnen ervaring en kent zijn lichaam erg goed. Hij zal niet top zijn."

  "Zijn prestatie volgende week op het Belgisch kampioenschap zal niet bepaald worden door de ziekte, wel door een gebrek aan training."