• home
 • video
 • pas verschenen

  Been: "Nu kiem leggen voor de terugronde"

  Been spaart zijn spelers niet in Turkije.

  Racing Genk is in het Turkse Antalya aan een pittige stage bezig. Coach Mario Been wil het niveau van Genk weer opkrikken en legt er duchtig de pees op. De opnieuw fitte Jeroen Simaeys is er alvast klaar voor.

  Racing Genk sleepte zich naar de winterstop met een magere 1 op 9. Tijdens de stage in Turkije moet het team van Mario Been het niveau van het seizoensbegin terugvinden.

  "Het seizoen duurt nog maar vier maanden. Voor je het weet, zijn die voorbij", zegt Been in Het Nieuwsblad. "Daarom moeten we nu de kiem leggen voor een goede terugronde. We zitten nog in de Europa League, strijden nog voor de beker en ook in de competitie is er nog niets verloren."

  Na maanden blessureleed kan Been ook weer rekenen op Jeroen Simaeys. "Alle posities zijn nu dubbel bezet. Het zou wel kunnen dat er nog wat bij komt of dat we één van de jongeren uitlenen."

  Simaeys: "Ik voel me weer helemaal fit"

  Jeroen Simaeys kan eindelijk weer voluit meetrainen bij Genk na een maandenlange revalidatie. "Ik voel me weer helemaal fit", zegt de verdediger op de site van Genk.

  Simaeys is helemaal verlost van zijn liesblessure. "Het heeft heel wat tijd gekost, maar ik ben intussen al enkele weken voluit aan het trainen. Dinsdag spelen we een oefenduel tegen Fenerbahçe. Dat zal een eerste test worden om te zien of alles achter de rug is."

  Simaeys wil met Genk vooral scoren in de competitie. "Dit is de belangrijkste periode van het jaar. Nu begint het pas echt. Presteren in Play-off I is voor mij het belangrijkste. Dan volgt de beker, terwijl ik de Europa League veeleer als een bonus beschouw."