• home
 • video
 • pas verschenen

  Albert: "Trek met goed gevoel naar BK"

  Albert: "Hoef van niemand bang te zijn"

  Een week voor het BK veldrijden in Mol lijkt Niels Albert klaar. Op de WB-manche in Rome werd hij tweede. "Ik hoef volgende week van niemand bang te zijn", klinkt het.

  Albert deed een uitstekende zaak met het oog op de eindzege in de Wereldbeker. "Over twee weken moet ik in Hoogerheide enkel Kevin Pauwels in de gaten houden", zegt hij aan Sporza.

  "Pauwels en Vantornout hebben het slim gespeeld. Toen ik niet voor Mourey geraakte, koos ik voor de derde plaats. Met wat geluk werd ik nog tweede. Het ongeluk van Klaas is mijn geluk.

  "Over twee weken wordt het zwaarder in Hoogerheide. Dat speelt in mijn voordeel voor de Wereldbeker. Ik ben tevreden met het verschil in de stand. Ik ga op het wiel koersen, Kevin zal me er moeten afrijden."

  "Mijn conditie zit goed. Als ik deze week goed recupereer en niet ziek word, trek ik met een goed gevoel naar het BK. Het parcours is helemaal anders. Sven Nys zal er ook staan, twijfel daar niet aan. Als ik goed ben, win ik liever van iedereen. Het zal sowieso tussen Pauwels, Nys en ik gaan."