• home
 • video
 • pas verschenen

  Zieke Alderweireld moet passen voor Brazilië

  Alderweireld kan niet genieten van de Braziliaanse zon.

  Toby Alderweireld is niet meegereisd met Ajax op trainingskamp in Brazilië. De 23-jarige Rode Duivel is ziek en stapte niet op het vliegtuig met zijn ploegmaten.

  Ajax verblijft tot 13 januari in Rio de Janeiro en speelt er onder andere een oefenmatch tegen Vasco da Gama. Ajax-trainer Frank de Boer roept geen vervanger op voor de zieke Alderweireld. Het is niet duidelijk of Alderweireld eventueel later in de week alsnog naar Rio zal afreizen.

  Ajax bereidt zich in Brazilië voor op de terugronde in de competitie. Op 20 januari moet Ajax op eigen veld al meteen aan de bak in de topper tegen aartsrivaal Feyenoord, dat net als Ajax 37 punten heeft en op drie punten van leiders PSV en Twente volgt.