• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Persie redt Manchester United in de FA Cup

  Robin van Persie dwingt een replay af.

  Robin van Persie heeft Manchester United op de valreep in de FA Cup gehouden. Van Persie scoorde in de extra tijd de 2-2 tegen West Ham United. De Nederlandse aanvaller dwong zo een replay af. Manchester United heeft het thuisvoordeel in die match van de derde bekerronde.

  Manchester United klom bij West Ham op voorsprong na 23 minuten. Hernandez zette zich door op rechts en bood Cleverly de 0-1 aan.

  Lang stond die score niet op het bord. Joe Cole gaf in zijn eerste match meteen een assist voor Collins, die zijn eerste goal maakte voor West Ham.

  In de tweede helft deden Cole en Collins hun kunstje nog eens over bij de 2-1.

  Manchester United-coach Ferguson gooide Valencia en Van Persie in de strijd. Het leek tevergeefs, maar in de extra tijd bewees Van Persie nog eens zijn waarde. Hij controleerde een knappe lange bal van Giggs en bleef kalm: 2-2 en replay op Old Trafford.