• home
 • video
 • pas verschenen

  Owusu, Vandenbergh en Goor scoren in topper

  Bart Goor (archieffoto) en Westerlo staan op de tweede plaats.

  In de tweede klasse is de winterstop al afgelopen. Westerlo deed meteen een goede zaak in de titelstrijd. Het was de beste in de topper tegen WS Woluwe. Het werd 3-0 in het Kuipje. STVV won ook, tegen Oudenaarde.

  Westerlo is het jaar goed begonnen. De ex-eersteklasser versloeg Woluwe met 2-0 in de topper en deelt nu samen met de Brusselaars de tweede plaats.

  Westerlo en Woluwe speelden allebei met open vizier. Het leverde een aangename en snelle pot voetbal op. De beste kansen waren voor Westerlo. Op het halfuur schoot Owusu binnen. Vandenbergh liet na om de score te verdubbelen met een volley.

  Na de rust lukte dat wel. Vandenbergh nam een corner van Goor in een tijd op de slof. Het verzet van Woluwe was gebroken. Goor schoof de 3-0 nog binnen.

  Goor: "Geen punten meer verliezen"

  Aanvoerder Bart Goor (39) gaf een assist en maakte een goal voor Westerlo. "Dit is een goed begin van de tweede ronde. Deze zege is belangrijk omdat we bij Oostende drie punten weggaven", zegt Goor aan Sporza.

  "We zijn goed aan de match begonnen, zonder WS Woluwe veel kansen te geven. Zelf hebben we drie mooie goals gemaakt. Het is leuk dat ik de derde kon maken, maar ik zat niet echt goed in de match. Vooral de prestatie van de ploeg is belangrijk."

  "Nu mogen we niet veel punten meer verliezen, zeker thuis niet. Dat is al te vaak gebeurd. Ik denk dat wij blij mogen zijn dat we eigenlijk nog voor de titel kunnen strijden."

  "Met de nieuwkomers is er meer concurrentie. Dat is goed, want de sterkte van de bank maakt de sterkte van de ploeg. We moeten elke week op dit niveau spelen. Het is mooi dat ik op mijn leeftijd nog eens kampioen kan worden."

  Dessaer: "Dit kan eens gebeuren"

  "We hebben van een sterkere ploeg verloren. Westerlo was goed en wij waren iets minder. Zo kun je geen punten rapen", zegt Dennis Dessaer van WS Woluwe.

  "Wij wilden met veel pressing op de bal voor de zege gaan. We speelden hoog en Westerlo was gevaarlijk op de counter. De 1-0 mag eigenlijk niet vallen. Daarna hebben wij het moeilijk gehad."

  "Dit kan eens gebeuren. Ik verlies liever eens met 3-0 dan vijf keer gelijk te spelen. Nu moeten we volgende week reageren tegen STVV."

  "Er is veel interesse voor onze spelers, maar ze moeten elke week presteren om de stap naar een eersteklasser te zetten."

  Uitslagen

  Westerlo - WS Woluwe 3-0
  Goals: Owusu 1-0, Vandenbergh 2-0, Goor 3-0

  STVV - Oudenaarde 2-0
  Goals: Kotysch 1-0, Pruna 2-0

  Brussels - Wezet 1-1
  Goals: Lecomte 0-1, Nahimana 1-1

  Antwerp - Dessel 0-1
  Goals: Vansimpsen 0-1

  Tubeke - Heist 2-1
  Goals: Onana 1-0, Fockaert 1-1, Onana 2-1

  Eupen - Lommel United 2-1
  Goals: Lallemand 1-0, Santos 2-0, Vanaken 2-1

  Eerder gespeeld:
  Roeselare - Eendracht Aalst 3-0

  Boussu Dour - Moeskroen-Per. 1-1

  Sint-Niklaas - Oostende 1-1