• home
 • video
 • pas verschenen

  Juhasz: "Hopelijk komt er snel een oplossing"

  Voor Juhasz lijkt er geen toekomst meer in Anderlecht.

  Na zeven jaar als titularis bij Anderlecht dreigt een afscheid in mineur voor Roland Juhasz. De Hongaar mag niet mee op winterstage. "Dit doet pijn", zegt de verdediger in Het Laatste Nieuws.

  Juhasz was jarenlang de rots in de branding in de paars-witte defensie, maar sinds de komst van John van den Brom viel de Hongaar uit de gratie. De Nederlandse trainer nam Juhasz zelfs niet mee op stage naar het Turkse Belek.

  "Het is moeilijk om de ploeg zonder mij te zien vertrekken. Het lijkt wel alsof ik iets verkeerds gedaan heb, terwijl ik altijd hard getraind heb", zegt Juhasz. "Elke coach maakt zijn keuzes maar de laatste maanden zat ik zelf niet bij de wedstrijdkern. Niemand heeft me uitleg gegeven waarom ik er helemaal naast val."

  Nu zijn verhaal bij de landskampioen voorbij lijkt, moet Juhasz op zoek naar een nieuwe club. Trabzonspor en Dnipro tonen belangstelling, maar een doorbraak blijft voorlopig uit.

  "De komende dagen zit ik samen met mijn manager en Herman Van Holsbeeck. Ik hoop dat er dan snel een oplossing komt, want ik heb geen tijd meer te verliezen."

  Ondanks het wat zure afscheid, draagt de Hongaarse verdediger Anderlecht nog steeds een warm hart toe. "Ik ben de club dankbaar voor de afgelopen zeven jaar, want Anderlecht heeft me veel gegeven."

  "Maar ik heb ook altijd het beste van mezelf gegeven. Als je zeven jaar voor één en dezelfde club speelt, denk je dat je iets speciaals hebt. Daarom valt dit me heel zwaar. Dit is nogmaals het bewijs dat in het voetbal alles plots kan veranderen."