• home
 • video
 • pas verschenen

  Jasjtsjoek moet Westerlo naar eerste trappen

  Oleg Jasjtsjoek speelde sinds 2007 bij Cercle.

  Oleg Jasjtsjoek gaat in de tweede klasse spelen. De 35-jarige aanvaller wordt door Cercle Brugge voor een half jaar uitgeleend aan Westerlo. "We bedanken Oleg voor de afgelopen zes jaar", zegt Cercle.

  Onder Foeke Booy had Jasjtsjoek geen plaats meer bij Cercle. De aanvaller zocht en vond een club die hem speelgelegenheid gunde. In het Kuipje loopt hij onder meer ex-Anderlecht-ploegmaat Bart Goor tegen het lijf.

  Jasjtsjoek voetbalde tien jaar voor Anderlecht (1996-2006). De stijlrijke aanvaller liet geregeld staaltjes van zijn klasse zien in Brussel, maar kampte ook met veel blessureleed.

  Na een seizoen in Griekenland bij Ergotelis haalde de toenmalige Cercle-coach Glen De Boeck hem in 2007 terug naar de Belgische competitie. In Brugge groeide hij uit tot een publiekslieveling, maar dit seizoen zat Jasjtsjoek vaak op de bank.

  "We bedanken Oleg voor de mooie en succesvolle samenwerking. We wensen hem veel succes bij Westerlo", zegt de Vereniging.

  Concurrentie voor Owusu en Vandenbergh

  Het is Westerlo duidelijk menens om maar één seizoen in de tweede klasse te blijven. Het huurde deze week ook Harlem Gnohéré van Charleroi. De Fransman scoorde vorig seizoen vlot bij Charleroi.

  Met Gnohéré, Jasjtsjoek, Kevin Vandenbergh en Willam Owusu heeft Westerlo zo vier stevige spitsen in zijn kern.