• home
 • video
 • pas verschenen

  Garrido: "Wou dat versterkingen er al waren"

  Garrido kan Club kneden in Marbella.

  Club Brugge is op stage in Marbella. In zijn thuisland bereidt de Spaanse coach Juan-Carlos Garrido zijn spelers voor op de tweede seizoenshelft. Al staat de Brugse kern wel nog niet helemaal op punt.

  Club speurt nog naar versterkingen en Garrido popelt om de nieuwe namen te begroeten.

  "Ik verwacht nieuwe spelers, er is nog nood aan versterking", zegt Garrido in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. "Als er een drietal nieuwe en betere spelers het team sterker zullen maken, dan zal iedereen gelukkig zijn."

  "Het is moeilijk om te zeggen op welke positie we versterking zoeken. Dan maak ik een speler kapot die hier nog is. De nieuwkomers mogen wel snel komen. Ik wou dat ze hier al waren."

  Club wil ook nog spelers kwijt. Dat vindt Garrido een delicaat onderwerp. "Ik wil iedereen respecteren en - zolang ze bij de kern zijn - op dezelfde manier behandelen."

  Over wie weg is, praat hij wel. "Voor Vleminckx was het best dat hij vertrok. Met de concurrentie van Bacca en Tchite had hij amper zicht op speelkansen. Figueras is hetzelfde verhaal. Ik koos voor het centale duo Donk-Larsen achteraan."

  En Garrido steekt zijn ambities met Club niet onder stoelen of banken. "Het uiteindelijke doel is om kampioen te worden."