• home
 • video
 • pas verschenen

  Andy Schleck: "Het wielrennen is al veranderd"

  Andy Schleck heeft zijn zinnen gezet op Luik-Bastenaken-Luik.

  Andy Schleck heeft genoeg van de dopingperikelen in het wielrennen. De Luxemburger vindt niet dat de renners nog meer maatregelen moeten ondergaan in de strijd tegen doping. "We worden al zo vaak gecontroleerd", zegt hij.

  Volgens Andy Schleck stamt de zaak rond Lance Armstrong uit "een ander tijdperk". Dat vertelt de 27-jarige ronderenner in de Franse kwaliteitskrant Le Monde.

  "We zijn bereid om andere maatregelen te aanvaarden, maar ik geloof niet dat we nog meer kunnen doen tegen doping. Sommigen willen het wielrennen veranderen, maar het is al veranderd."

  "Wat moeten wij, renners, nog doen om te bewijzen dat we geen doping gebruiken? We hebben al het biologisch paspoort en het whereabouts-systeem. Wij zijn de meest geteste sporters."

  Schleck heeft zijn bedenkingen bij het nultolerantiebeleid van Team Sky. Steven de Jongh en Bobby Julich moesten de ploeg verlaten nadat ze dopinggebruik tijdens hun carrière bekend hadden. "Het is hun beslissing, maar iemand als Julich - die het gebruik van epo toegaf en daarna zijn houding aanpaste - zou niet verstoten mogen worden. Ik ken hem al lang. Bij Saxo hielp hij me. Hij was een van de meest cleane renners."

  "Iedereen verdient een tweede kans. Kijk naar David Millar. Hij werd
  betrapt op het gebruik van epo en doet nu alles om dopinggebruik af te raden."

  Schleck mikt op Luik-Bastenaken-Luik

  Na een jaar vol zorgen hervat Andy Schleck de competitie in de Tour Down Under. Aan de Ronde van Frankrijk wil hij nog niet denken. "De Ardense klassiekers zijn mijn hoofddoel. Behalve vorig jaar heb ik altijd goede prestaties neergezet in Luik-Bastenaken-Luik", zegt de renner van RadioShack.

  "De Tour is nog ver. Ik zal mijn best doen, maar dit jaar ben ik geen favoriet. Vorig seizoen was Team Sky indrukwekkend. Ik geef Chris Froome veel kans op de eindzege."